Επαινοι από Morgan Stanley στην ελληνική κυβέρνηση

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010 13:05

Ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια έκανε η Morgan Stanley για την ελληνική κυβέρνηση, επαινώντας την αποφασιστικότητά της στη λήψη των απαραίτητων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Παρουσιάζοντας τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας σε Έλληνες δημοσιογράφους, ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Morgan Stanley, Γιόαχιμ Φελς, υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα διεθνώς που διαθέτει μια κυβέρνηση που μπορεί και λαμβάνει τα απαραίτητα σκληρά μέτρα για τη μείωση των ελλειμμάτων της.

Υψηλά ελλείμματα και προβλήματα δημοσιονομικά δεν παρατηρούνται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Ολλανδία ακόμη και στις ΗΠΑ, τόνισε ο Φελς.

Οι κυβερνήσεις όμως των χωρών αυτών, συνέχισε, κάθε μια για διαφορετικούς λόγους (πλησιάζουν εκλογές, μικρές πλειοψηφίες, προβλήματα στους κυβερνητικούς συνασπισμούς κλπ), δεν διαθέτουν τη δύναμη της ελληνικής κυβέρνησης - που πηγάζει από το γεγονός ότι είναι ισχυρή και οι εκλογές έγιναν πρόσφατα - να λάβουν σκληρά μέτρα που απαιτούνται για έξοδο από την κρίση.

Αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομία, ο αναλυτής της Morgan Stanley εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ότι είναι πολύ χαμηλός ο κίνδυνος να υπάρξει μια δεύτερη συνεχόμενη ύφεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα