Γκι Καντέν: Παγκόσμια συνεργασία για να δαμαστούν οι ισοτιμίες των νομισμάτων

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 14:19

«Πρέπει να αποφύγουμε τις βίαιες κινήσεις», στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τόνισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Έκκληση για παγκόσμια συνεργασία προκειμένου να αποφευχθούν οι βίαιες διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες απηύθυνε ο Γκι Καντέν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Πρέπει να αποφύγουμε τις βίαιες κινήσεις», στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τόνισε ο Καντέν. «Ζούμε σε έναν κόσμο με διακυμάνσεις των νομισμάτων, αλλά οι υπερβολικές διακυμάνσεις είναι αρνητικές και πρέπει να αποφεύγονται με κοινές προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο» είπε, σύμφωνα με το Market News International.

Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ πρόσθεσε ότι η οικονομκή ανάκαμψη της ευρωζώνης θα συνεχιστεί με ήπιο ρυθμό και ότι η ΕΚΤ δεν βλέπει προς το παρόν κίνδυνο αποπληθωρισμού.

Τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί οι διεθνείς τριβές γύρω από τις ισοτιμίες των νομισμάτων, οδηγώντας σε φήμες για κρατικές παρεμβάσεις στις αγορές συναλλάγματος, από την Ασία έως τη Λατινική Αμερική.Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) το Σαββατοκύριακο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια συμφωνία.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα