ΕΒΕΘ: Δεκτές 122 αιτήσεις επιχειρήσεων για υπαγωγή στο «άρθρο 99»

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 21:10

Ο αριθμός των αιτήσεων υπαγωγής στο «άρθρο 99» του νέου πτωχευτικού κώδικα, που έγιναν δεκτές στη Θεσσαλονίκη, ξεπέρασε σημαντικά το αντίστοιχο σύνολο ολόκληρου του 2009, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Δημήτρης Μπακατσέλος.

«Από έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι στο πρώτο 9μηνο του τρέχοντος έτους έγιναν δεκτές 122 αιτήσεις για υπαγωγή στο σχετικό άρθρο, επί συνόλου 145 φακέλων, που είχαν κατατεθεί. Το 2009 είχαν γίνει δεκτές 71, ενώ είχαν κατατεθεί 134 αιτήσεις», υπογράμμισε ο κ. Μπακατσέλος, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Η εξυγίανση - διάσωση της επιχείρησης στη σημερινή κρίση», που διοργάνωσε το ΕΒΕΘ, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρία «Μπαχάς, Γραμματίδης και Συνεταίροι» και τη συμβουλευτική KPMG.

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος και των χρεών, που συσσωρεύουν οι επιχειρηματίες, είναι το γεγονός ότι, για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο «άρθρο 99» θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000 ευρώ και να απασχολεί πάνω από 20 εργαζόμενους.

Παράλληλα, πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση του 51% των πιστωτών και ταυτόχρονα να υπάρχει σχέδιο αναδιάρθρωσης, όροι που «κλείνουν» τον δρόμο προς την υπαγωγή για δεκάδες επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα