Ντάιαμοντ: Βραδεία και επώδυνη η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 21:43
UPD:21:50

Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα είναι «βραδεία και επώδυνη» σημείωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος Πίτερ Ντάιαμοντ στο πλαίσιο της πρώτης συνέντευξης Τύπου, μετά την απονομή του Νόμπελ Οικονομίας, από κοινού με έναν Αγγλοκύπριο και άλλον ένα Αμερικανό οικονομολόγο.

«Θα πρόκειται για μία διαδικασία βραδεία και επώδυνη στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας, για όλους που αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας» τόνισε μιλώντας από το 'ΜΙΤ', όπου διδάσκει πολλά χρόνια.

Πρόσθεσε πάντως πως η αμερικανική οικονομία ξέρει να προσαρμόζεται «δηλαδή όσοι αναζητούν, ή έχουν, μία θέση εργασίας, τελικά θα προσαρμοστούν--κι αυτοί από την πλευρά τους--σε ό,τι λειτουργεί, ώστε η οικονομία συνολικώς να ακολουθεί τον δρόμο της».

Ο κ. Ντάιαμοντ παράλληλα υπεράμυνθηκε του κρατικού δαπανηρού προγράμματος διάσωσης των αμερικανικών τραπεζών το έτος 2008, επειδή προβλέφθηκαν δράσεις «απολύτως απαραίτητες για την αμερικανική οικονομία» και τη σταθερότητά της. Όπως εξήγησε, σε διαφορετική περίπτωση, η ανεργία μας θα ήταν πάρα πολύ υψηλότερη.

Καταλήγοντας, αποκάλυψε ότι «προς στιγμήν έμεινε άναυδος» πληροφορούμενος νωρίτερα σήμερα ότι θα του απονεμηθεί -μαζί με τους καθηγητές Χριστόφορο Πισσαρίδη, 62 ετών, και Ντέϊλ Μόρτενσεν, 71 ετών- το φετινό Νόμπελ της Οικονομίας, στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα