Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 05:40

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής αποτέλεσμα των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων. Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών εν μέσω ανησυχιών ότι το ισχυρό γιέν θα βλάψει τα κέρδη.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, σημείωσαν απώλειες 1,4% στο Σύδνεϋ μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων. Απώλειες 0,5% σημείωναν οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, μετά την ισχυροποίηση του γιέν στα υψηλότερα επίπεδα 15 ετών έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, περιορίζοντας την προοπτική των κερδών από τις εξαγωγές. Πτώση 0,8% σημείωναν και οι μετοχές της Honda Motor Co., της οποίας μεγαλύτερη αγορά είναι η Αμερική.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,7% φθάνοντας στις 129,47 μονάδες στις 10:22 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου τρεις μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα την εβδομάδα που πέρασε καθώς αυξήθηκαν οι εικασίες ότι οι κεντρικές τράπεζες θα λάβουν περισσότερα μέτρα για να βοηθήσουν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,5% μετά το κλείσιμο των αγορών χθες λόγω αργίας. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,7%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 1,2% καθώς πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των μεταλλουργιών.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε μικρότερη άνοδο από 0,1% φθάνοντας στις 1.165,32 μονάδες καθώς ο όγκος συναλλαγών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα έτους, εν μέσω αύξησης των εικασιών ότι η Federal Reserve θα διοχετεύσει περισσότερα μετρητά στην οικονομία για να προστατεύσει την ανάκαμψη μετά τη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων μείωση του αριθμού των μισθωτών. Οι μετοχές με υλικά σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών 10 κλάδων που αποτελούν τον MSCI Asia Pacific Index μετά την χθεσινή υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου και των μετάλλων.

Οι μετοχές της BHP σημείωσαν απώλειες 1,4% φθάνοντας στα 40,86 δολ. Αυστραλίας η μία. Απώλειες 1,6% σημείωσαν οι μετοχές της Rio Tinto, της τρίτης σε μέγεθος μεταλλουργίας στον κόσμο, φθάνοντας στα 78,78 δολ. Αυστραλίας η μία. Απώλειες 1,8% σημείωσαν οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας πετρελαιοειδών στον κόσμο, φθάνοντας στα 44,13 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της Posco, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Νότιας Κορέας, σημείωσαν απώλειες 1,5% φθάνοντας στα 523.000 ουόν στη Σεούλ.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου σημείωσε απώλειες 0,5% κλείνοντας χθες στη Νέα Υόρκη στα 82,21 δολ. το βαρέλι. Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του αλουμινίου υποχώρησε χθες 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα