Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 05:46

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008, καθώς η ισχυροποίηση της οικονομίας και τα εταιρικά κέρδη αύξησαν την εμπιστοσύνη για την παγκόσμια ανάκαμψη.

Οι μετοχές της ΒHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο και της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Αυστραλίας, αναρριχήθηκαν 1,9% στο Σύδνεϋ καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων, ενώ της ανταγωνίστριάς της Rio Tinto Group ισχυροποιήθηκαν 3,2%. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της αυτοκινητοβιομηχανίας που πραγματοποιεί πλέον του 70% των πωλήσεών της στο εξωτερικό, σημείωσαν άνοδο 2,1%. Ανοδο 4,8% σημείωσαν οι μετοχές της Yahoo Japan Corp., της μεγαλύτερης μηχανής εύρεσης στο Ιντερνετ της Ιαπωνίας, εν μέσω εικασιών ότι η AOL Inc. συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που επιδιώκουν συμφωνία για συνιδιοκτησία της Yahoo! Inc.

O MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 1,4% φθάνοντας στις 131,44 μονάδες στις 10:49 π.μ. στο Τόκιο με τους 10 κλάδους που τον αποτελούν να σημειώνουν άνοδο. Περίπου επτά μετοχές κινήθηκαν ανοδικά σε κάθε μία που σημείωνε πτώση μεταξύ των περίπου 1.000 εισηγμένων εταιρειών που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι η σε επίπεδα ρεκόρ αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κίνας δείχνει ότι η παγκόσμια ζήτηση παραμένει ανθεκτική.

Αυτόν τον μήνα ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 4,2% εν μέσω εικασιών ότι οι ανά τον κόσμο κεντρικές τράπεζες θα αυξήσουν τις προσπάθειες για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε σήμερα άνοδο 1,9%. Στην Αυστραλία άνοδο 1,6% σημείωσε ο S&P/ASX 200 Index, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index ισχυροποιήθηκε 0,8% στο Ουέλινγκτον.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο αμερικανικός δείκτης Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,7% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Μαΐου. Η CSX Corp. η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία σιδηροδρόμων των ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, και η Κίνα είπε ότι τα συναλλαγματικά της αποθέματα αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ φθάνοντας στα τέλη Σεπτεμβρίου τα 2,65 τρισ. δολάρια.

Χθες ο ΜSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,7%, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο, καθώς οι εκθέσεις από την Κίνα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία σηματοδότησαν την ισχυροποίηση της οικονομικής ανάκαμψης.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,6% κλείνοντας χθες στη Νέα Υόρκη στα 83,01 δολ. το βαρέλι, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Οκτωβρίου. Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του αλουμινίου και του χαλκού σημείωσε χθες άνοδο 0,3% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008. Ο Baltic Dry Index των ναυτιλιακών ναύλων για τη μεταφορά εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής σημείωσε άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα