Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2002 14:00
UPD:19:12

ΜΙΚΡΗ πτώση σημειώνουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη υπό το βάρος πιέσεων στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.145,5 μονάδες μειωμένος κατά 0,95%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.316,65 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,40% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.354 μονάδες με οριακές απώλειες της τάξεως του 0,18%.

Η μετοχή της France Telecom, τα κέρδη της οποίας στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις ξεπερνούν το 20%, υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 5,05%. Ο γαλλικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναμένεται να περιορίσει τις επενδυτικές της δαπάνες για την ανάπτυξη δικτύων ασύρματης τηλεφωνίας τρίτης γενιάς.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της MobilCom. Ο γερμανικός όμιλος κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε χθες ότι στο τρίτο τρίμηνο οι καθαρές ζημίες του έφθασαν τα 2,9 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδά του διαμορφώθηκαν μόλις στα 518,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία παρουσίασε σχέδιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, που περιλαμβάνει τη μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά το ένα τρίτο, ενώ οι φιλοδοξίες της να συμμετάσχει στην κινητή τηλεφωνία τρίτης γενιάς ματαιώνονται. Η μετοχική της τιμή υποχωρεί κατά 2,23%.

Στον αντίποδα, σημαντική άνοδο σημειώνει η μετοχή της Frensius Medical Care. Η κορυφαία, παγκοσμίως, εταιρεία αναλώσιμων προϊόντων αιμοκάθαρσης και αιμοδιάλυσης, ήλθε σε κατ' αρχήν εξωδικαστική συμφωνία με ενάγοντες σε δικαστική υπόθεση στις ΗΠΑ σχετικά με ενδεχόμενες ευθύνες της σε υποθέσεις έκθεσης υπαλλήλων της σε αμίαντο.

Τέλος, αποθαρρυντικά ήταν τα νέα από το χώρο της οικονομίας, καθώς ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη σημείωσε περαιτέρω πτώση το Νοέμβριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/29/263941.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα