Τράπεζα Κύπρου: Γραφείο αντιπροσωπείας στην Ινδία

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 15:19

Την έναρξη λειτουργίας Γραφείου Αντιπροσωπείας στην Ινδία ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την οικονομική συνεργασία και τις σχέσεις Ινδίας-Κύπρου.

Όπως εξηγεί η τράπεζα, το μεγάλο μέγεθος της αγοράς της Ινδίας και οι σημαντικές προοπτικές ανάπτυξής της οδήγησαν στην απόφαση λειτουργίας Γραφείου Αντιπροσωπείας στη χώρα.

Την τελευταία πενταετία, υπογραμμίζει η Τράπεζα Κύπρου, η ινδική οικονομία παρουσιάζει μια αξιόλογη δυναμική, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8%. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, ότι η Ινδία επηρεάστηκε ελάχιστα από τη διεθνή οικονομική κρίση, διατηρώντας εξαιρετικές μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

Όπως σημειώνει, η Ινδία, αποτελεί μαζί με τη Βραζιλία, τη Ρωσία και την Κίνα, την ομάδα των χωρών γνωστή ως BRICs. Οι οικονομίες των χωρών αυτών αναμένεται να παρουσιάσουν τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον και να έχουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Οι διαδικασίες υποβολής των σχετικών αιτήσεων προς τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου και της Ινδίας προχωρούν, αναφέρει η τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα