Everest: Αύξηση τζίρου-κερδών στο α΄ τρίμηνο

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2002 16:01

Αύξηση κατά 60,32% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Everest κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, 01/07/2002 – 30/09/2002, και ανήλθε σε 18.529 χιλ. ευρώ από 11.558 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο της περυσινής χρήσης.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 2.432 χιλ. ευρώ έναντι 1.562 χιλ. ευρώ το περυσινό πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 55,7%.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα 1.421 χιλ. ευρώ έναντι 1.050 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 35,3%.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της χρήσης, ο κ. Αθ. Παπανικολάου, γενικός διευθυντής του ομίλου Εverest, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «αντικατοπτρίζουν τη δυναμική πορεία που σημειώνει ο Όμιλος τα τελευταία δυο χρόνια» και ότι «η αναπτυξιακή πορεία του ομίλου, για όλα τα σήματα που αντιπροσωπεύει, συνεχίζεται παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο διεθνές και εθνικό επιχειρηματικό πεδίο».

Ο κ. Αθ. Παπανικολάου επεσήμανε ότι η σημαντική αύξηση έναντι των αντίστοιχων περσινών μεγεθών οφείλεται : α) στη βελτίωση της απόδοσης λειτουργίας των υπαρχόντων καταστημάτων everest, λόγω αλλαγής προϊοντικού και επικοινωνιακής στρατηγικής, β) στην αποτελεσματικότητα των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στον τομέα των κλειστών αγορών τόσο σε πολυχώρους εστίασης σε αυτοκινητοδρόμους, όσο και σε πλοία και ταχύπλοια και γ) στην ανάπτυξη νέων καταστημάτων που αφορούν το brand της αλυσίδας everest, αλλά και εστιατόρια, όπως είναι η La Pasteria, που αναμένεται να αποδώσουν ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των σημείων πώλησης του Ομίλου everest, ανέρχεται σήμερα στα 273 στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα