¶νεμος αισιοδοξίας για τις πράσινες τεχνολογίες

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 11:42
EPA/PATRICK PLEUL

Νέες ευκαιρίες ανατείλουν για τις πράσινες τεχνολογίες, μετά τις φετινές απογοητευτικές αποδόσεις, χάρη στο δυναμικό κλάδο της ηλιακής ενέργειας και τους στόχους των κυβερνήσεων σε επίπεδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη υποστήριξη προκειμένου να πειστούν οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι επενδυτές, επισημαίνει το Reuters.

Ο άνεμος της αισιοδοξίας φαίνεται πως έχει αρχίσει να πνέει ξανά στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία έχει μπλοκαριστεί μετά το «πάγωμα» της χρηματοδότησης εξαιτίας της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης, όπως σημείωσαν ανώτατα στελέχη του κλάδου στο πλαίσιο της συνόδου για το κλίμα και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας του Reuters.

«Οι τράπεζες έχουν αρχίσει να είναι πιο ανοιχτές στις συμφωνίες και έχουμε αρχίσει να κινούμαστε λίγο πιο γρήγορα», επισημαίνει ο Τζιμ Ντέιβις, πρόεδρος της Chevron Energy Solutions. «Πιστεύω ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί», συμπληρώνει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, έχει θέσει δεσμευτικό στόχο κάλυψη του ενός πέμπτου των ενεργειακών αναγκών στην ευρωζώνη μέσω των ΑΠΕ έως το 2020, από 10% που είναι σήμερα. «Πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία» τονίζει ο Στίβεν Λίλεϊ, επικεφαλής υποδομών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Climate Change Capital.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα