HSBC: Αποσύρει το ενδιαφέρον για τη Nedbank

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 13:18
UPD:13:32

Την απόφασή της να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις με την Old Mutual για την εξαγορά μεριδίου στη νοτιοαφρικανική τράπεζα Nedbank ανακοίνωσε και επισήμως η HSBC Holdings.

Την απόφασή της να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις με την Old Mutual για την εξαγορά μεριδίου στη νοτιοαφρικανική τράπεζα Nedbank ανακοίνωσε και επισήμως η HSBC Holdings.

Σε σύντομη ανακοίνωσή της, η βρετανική τράπεζα αναφέρει πως θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην αγορά της Νοτίου Αφρικής.

Η Old Mutual, βασική μέτοχος της Nedbank, αναφέρει από την πλευρά της ότι η HSBC δεν διευκρίνισε γατί αποχωρεί από τις αποκλειστικές συζητήσεις που είχαν τα δύο μέρη, ωστόσο η απόφαση εκτιμάται ότι δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε δυσάρεστα ευρήματα κατά τον οικονομικό και νομικό έλεγχο της εταιρείας.

Η ασφαλιστική εταιρεία τονίζει επίσης ότι θα εξετάσει όλες τις επιλογές σχετικά με το ποσοστό που κατέχει στη Nedbank.

Η HSBC αποκάλυψε τον Αύγουστο ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Old Mutual, η οποία κατέχει το 52% της Νο4 τράπεζας της Νοτίου Αφρικής.

Την απόφαση της τράπεζας να αποχωρήσει από τις συζητήσεις είχαν αποκαλύψει σε δημοσίευμά τους οι Financial Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πλέον ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή της Standard Chartered στη «μάχη» για τη νοτιοαφρικανική τράπεζα.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Standard Chartered κατά 5,3 δισ. δολάρια, αυτή την εβδομάδα, πυροδότησε φήμες ότι η τράπεζα ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι» για ορισμένες εξαγορές. Πάντως, ο επικεφαλής της, Πίτερ Σαντς, απέρριψε τις εικασίες ότι τα έσοδα από την ΑΜΚ θα κατευθυνθούν σε κάποια μεγάλη συμφωνία, όπως αυτή της Νοτίου Αφρικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα