Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 05:45

Ανοδικά για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την ανακοίνωση των κερδών της Citigroup Inc. τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών τονώνοντας την προοπτική για τα εταιρικά κέρδη.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., της υπ’ αριθμόν 1 δανείστριας της Ιαπωνίας σημείωσαν άνοδο 1,3%. Ανοδο 1% σημείωσαν οι μετοχές της Westpac Banking Corp., της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας. Οι μετοχές της Nintendo Co., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, ισχυροποιήθηκαν 1,2% μετά την εισήγηση της JPMorgan Chase & Co. προς τους επενδυτές να αγοράσουν τη μετοχή της. Απώλειες 3,8% σημείωσαν οι μετοχές της Wintek Corp. της εταιρείας που προμηθεύει οθόνες αφής για τα iPhone και τα iPad της Apple, μετά την πρόβλεψη για χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κέρδη το τρέχον τρίμηνο.

Περίπου δύο μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε μία που σημείωνε πτώση μεταξύ των μετοχών του MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 130,66 μονάδες στις 11:07 π.μ στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης έκλεισε έβδομη εβδομάδα ανόδου την εβδομάδα που πέρασε, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα από το 2006.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,6%. Στην Αυστραλία άνοδο 0,3% σημείωσε ο S&P/ASX 200 Index. Απώλειες 0,2% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi.

Χθες στις ΗΠΑ ο S&P 500 Index σημείωσε άνοδο 0,7% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Μαΐου μετά τα αποτελέσματα της Citigroup και καθώς η απροσδόκητη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ αύξησαν τις ενδείξεις ότι η Federal Reserve θα βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη. Ο δείκτης Nasdaq Composite Index υποχώρησε 1,4% μετά την πρόβλεψη της Apple – που βαρύνει τον δείκτη κατά 21% - ότι το τρέχον τρίμηνο τα κέρδη της θα είναι χαμηλότερα των προβλέψεων.

Στις ΗΠΑ η βιομηχανική παραγωγή σε εργοστάσια, μεταλλουργίες και εταιρείες κοινής ωφελείας μειώθηκε 0,2% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed σημειώνοντας για πρώτη φορά πτώση από τη λήξη της ύφεσης τον Ιούνιο του 2009.

Φέτος ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 5,8% καθώς κυβερνητικές και κλαδικές εκθέσεις από τις ΗΠΑ και την Κίνα τροφοδότησαν την εμπιστοσύνη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Η Αpple, η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας είπε ότι τα κέρδη την τρέχουσα περίοδο, που περιλαμβάνουν την περίοδο των εορτών στα τέλη του έτους, θα είναι περίπου 4,80 δολ. ανά μετοχή από 5,03 δολ. ανά μετοχή που προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα