Μ. Χρυσοχοΐδης: Σε δύο εβδομάδες ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 14:22
UPD:14:24

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το νέο νόμο «τομή στη μεταπολιτευτική πρακτική της φούσκας»των επιδοτήσεων που ακολουθήθηκε.

Οι φοροαπαλλαγές και οι αποσβέσεις θα αποτελούν τη βασική φιλοσοφία του νέου αναπτυξιακού νόμου που θα είναι έτοιμος σε δυο εβδομάδες, επισήμανε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το νέο νόμο «τομή στη μεταπολιτευτική πρακτική της φούσκας»των επιδοτήσεων που ακολουθήθηκε. Τόνισε δε ότι θα προσφέρει ειδικά κίνητρα για την ενθάρρυνση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, των νέων δράσεων, της επιχειρηματικότητας των νέων, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και δυναμική προοπτική για την υπέρβαση της κρίσης. «Λέμε ναι στην ποιότητα και την καινοτομία, αρνούμαστε να μπούμε στο φαύλο κύκλο της ατέρμονης κρατικής επιδότησης χωρίς αντίκρισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Υποχρέωση όλων μας η εφαρμογή των νόμων

Μ. Χρυσοχοΐδης: Υποχρέωση όλων μας η εφαρμογή των νόμων

Σε ότι αφορά στο πλέγμα δράσεων του υπουργείου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε στους επιχειρηματίες του κλάδου, ότι δημιουργούνται σύγχρονα επενδυτικά ταμεία που παρέχουν εγγυήσεις, χαμηλότοκα δάνεια και κεφάλαιο εκκίνησης στις επιχειρήσεις συνδυάζοντας τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων με τραπεζικά κεφάλαια.

Δημιουργείται όπως είπε δηλαδή μια μόχλευση που αναμένεται να προσφέρει μέχρι το τέλος του έτους περίπου 2 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις. Στην ίδια λογική μετατρέπεται το ΤΕΜΠΜΕ σε μια οιονεί επενδυτική τράπεζα με την μετονομασία του σε «Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης» (ΕΤΕΑΝ). Υπολογίζεται πως το νέο ταμείο θα δώσει, σε συνεργασία με τις τράπεζες, περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού ζήτησαν από την πλευρά τους να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ αλλά και με αφορμή το νέο αναπτυξιακό να λάβουν σάρκα και οστά οι προτάσεις τους κα να μην σκοντάψουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα