Διορθωτική κίνηση για τους τυφλούς υποσχέθηκε ο ΥΠΟΙΚ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 14:10
UPD:15:15

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στις περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των δώρων τους.

Δέσμευση για διορθωτική κίνηση με την οποία θα αναπληρώνονται στην ουσία οι απώλειες που έχουν οι τυφλοί από τις περικοπές σε 13ο-14ο μισθό και σύνταξη -χωρίς, όμως, να αλλάξει ο ισχύων νόμος- ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνάντησή του με την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, στο υπουργείο.

Ανάλογη δέσμευση έχει αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών και έναντι των παραπληγικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που μετείχε στη σύσκεψη, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε να επαναφέρει "με κάποιον άλλο τρόπο", το απολεσθέν εισόδημα για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Όσον αφορά τα κριτήρια στα κοινωνικά δικαιώματα για τους τυφλούς και τους παραπληγικούς, ο υπουργός είδε θετικά τα αιτήματά τους, λέγοντας ότι θα πρέπει να συνεννοηθεί με άλλα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να δοθεί μία λύση.

Για την αύξηση του προνοιακού επιδόματος για τους ανασφάλιστους και τους έμμεσα ασφαλισμένους, οι οποίοι πλήττονται βαρύτερα από όλους από την ύφεση, ο υπουργός δεσμεύτηκε να ζητήσει στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να προβεί στην αύξηση του συγκεκριμένου επιδόματος από τα 20 στα 25 ημερομίσθια, όπως ζητούν τα άτομα με προβλήματα όρασης.

[Η σημερινή κινητοποίηση είχε αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση έδειξε μέσα από αυτή τη σύσκεψη ότι κατανοεί μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία την ιδιαιτερότητα των προβλημάτων των τυφλών και γενικότερα των αναπήρων», υποστηριξε σε δηλώσεις του ο κ. Κουρουμπλής, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών,Νικόλαος Γιαλούρης. «Θα είμαστε σε επαγρύπνηση», τόνισε. «Μετά τις 15 Νοέμβρη θα ζητήσουμε να ξανασυναντηθούμε με τον υπουργό, έτσι ώστε να ενημερωθούμε για την πορεία των αιτημάτων μας».

«Ο αγώνας θα πρέπει να είναι συνεχής και οξύτερος. Πρέπει να αγωνιστούμε και για τα θεσμικά και για τα οικονομικά αιτήματα. Θα είμαστε μέσα και έξω από τη Βουλή μαζί σας», δήλωσε από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Νωρίτερα, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τυφλών και άλλοι φορείς των Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ξεκινώντας από την Ομόνοια και καταλήγοντας στο υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα