BASF: Υψηλότεροι στόχοι για την ετήσια κερδοφορία

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 14:21
UPD:14:24

Η γερμανική εταιρεία αναμένει πως τα κέρδη προ φόρων τόκων και έκτακτων αποτελεσμάτων θα ανέλθουν σε επίπεδα – ρεκόρ το 2010, ξεπερνώντας τα 8 δισ. ευρώ.

Σε αύξηση των στόχων της για τα ετήσια κέρδη προχώρησε η BASF μετά την αύξηση των πωλήσεων και των κερδών της το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η μεγαλύτερη εταιρεία χημικών στον κόσμο -βάσει πωλήσεων- εξέπληξε τις αγορές σήμερα, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματά της νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί, και έστειλε τις μετοχές της σχεδόν 1% υψηλότερα.

Η γερμανική εταιρεία αναμένει πως τα κέρδη προ φόρων τόκων και έκτακτων αποτελεσμάτων θα ανέλθουν σε επίπεδα – ρεκόρ το 2010, ξεπερνώντας τα 8 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις της ξεπέρασαν τις αντίστοιχες προβλέψεις των αναλυτών περισσότερο από 10%.

Η προηγούμενη πρόβλεψη της BASF έκανε λόγο για βελτίωση των κερδών σε σχέση με τα 6,86 δισ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.

«Τα στοιχεία – ρεκόρ φανερώνουν τη δυναμική των δραστηριοτήτων μας, το βελτιωμένο χαρτοφυλάκιό μας και τη λειτουργική διάκριση», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γιούργκεν Χάμπρεχτ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα