Rosebud: Η S&K υπεύθυνη για τη ματαίωση του έργου στον Αστακό

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 17:46

Στην εταιρεία S&K, μέλος της Κοινοπραξίας για την ενεργειακή επένδυση του Αστακού, χρεώνει Rosebud, μέλος της ίδιας Κοινοπραξίας, την ακύρωση της επένδυσης.

Στην ανακοίνωσή της πάντως, η Rosebud επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου ενώ υπεραμύνεται των οικονομικών και περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών του έργου.

Ως αιτία για τη ματαίωση της επένδυσης προβάλλει το ότι «παρά τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι οι υπόλοιποι εταίροι (QPI, QEWC, ROSEBUD), η εταιρεία S&K, δεν αντελήφθη ότι σε επενδύσεις αυτού του ύψους και σε έργα παρόμοιου με αυτό του Αστακού χαρακτήρα και μεγέθους οι αναμενόμενες αποδόσεις είναι πάντα χαμηλού επιπέδου. «Πολλώ δε μάλλον όταν διανύουμε μια περίοδο διεθνούς μείωσης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Επέμεινε μέχρι τέλους στην αξίωση παροχής εκπτώσεων επί της τιμής του καυσίμου αερίου που, ενώ δεν ήταν αναγκαίες για τη βιωσιμότητα της επένδυσης, θεωρήθηκαν, και δικαίως, παράλογες».

Παράλληλα, διαψεύδει ότι η επένδυση ματαιώθηκε επειδή δεν υπήρξε συμφωνία για την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία, όπως επίσης τα περί διοχέτευσης της ενέργειας στην ελληνική αντί για την ιταλική αγορά. «Από την αρχή της δημοσιοποίησης του επενδυτικού σχεδίου για το Πλατυγιάλι Αστακού, υποστηρίζει, οι πολέμιοί του, αγνώστων λοιπών κινήτρων, προσπάθησαν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις είτε σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα του καυσίμου για την ηλεκτροπαραγωγή, είτε σε ό,τι αφορά τον αυστηρά επιχειρηματικό χαρακτήρα του έργου». Προσθέτει δε ότι σε όλο τον πλανήτη και στην Ευρώπη υπάρχουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης LPG που λειτουργούν χωρίς το παραμικρό ατύχημα επί σειρά δεκαετιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα