Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 05:36

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς τα υψηλότερα των εκτιμήσεων εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ και η μείωση της ανεργίας τόνωσαν την εμπιστοσύνη για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Οι μετοχές της Brambles Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο που παράγει ξύλινες παλέτες και εισπράττει περίπου το ήμισυ των εσόδων της από την Αμερική, σημείωσαν άνοδο 2,5% στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της ιαπωνικής κατασκευάστριας φωτογραφικών μηχανών, Canon Inc. που πραγματοποιεί περίπου το 80% των πωλήσεών της στο εξωτερικό ισχυροποιήθηκαν 1,2% στο Τόκιο. Ανοδο 2,6% σημείωσαν οι μετοχές της Kawasaki Heavy Industries Ltd. μετά τα υψηλότερα των προβλέψεων καθαρά της κέρδη.

Περίπου τέσσερις μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε μία που σημείωνε απώλειες μεταξύ των μετοχών του δείκτη MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 129,93 μονάδες στις 9:55 π.μ. στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης έχει αναρριχηθεί 19% από τα χαμηλότερα επίπεδα του 2010 στις 25 Μαΐου, εν μέσω εικασιών ότι τα εταιρικά κέρδη θα εξισορροπήσουν τα προβλήματα από την κρίση χρέους στην Ευρώπη, από τα μέτρα της Κίνας για τον περιορισμό των τιμών ακινήτων και την επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ισχυροποιήθηκε 0,5% και στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο 1%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,4% όπως και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index.

Χθες ο Standard & Poor’s 500 Index στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 0,2% καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα από την EBay Inc. έως την McDonald’s Corp. και η μείωση της ανεργίας εξισορρόπησαν τη πτώση των τραπεζικών μετοχών εν μέσω εικασιών ότι οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγαλύτερες ζημίες από τις υποθήκες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα