Προς εβδομαδιαία άνοδο το δολάριο

Εναντι του ευρώ
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 06:06

Εβδομαδιαία άνοδο οδεύει να σημειώσει το δολάριο έναντι του ευρώ περιορίζοντας τις απώλειες των πέντε εβδομάδων, εν μέσω εικασιών ότι οι αξιωματούχοι του G-20 θα συμφωνήσουν στο θέμα της ισοτιμίας των νομισμάτων για να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη.

Το γιέν κινήθηκε ανοδικά έναντι των κυριότερων νομισμάτων μετά τη δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών, Γιοσιχίκο Νόντα, ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν ανακοίνωση του G-20 θα παραπέμψει σε θέματα ξένου συναλλάγματος.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3904 ανά ευρώ στις 10:50 π.μ. στο Τόκιο από 1,3920 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, οδεύοντας να σημειώσει άνοδο 0,5% αυτήν την εβδομάδα. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 81,21 γιέν από 81,33. Το ευρώ αγοράστηκε στα 112,89 γιέν από 113,22.

Το νόμισμα της Βραζιλίας, ρεάλ, είχε τις δεύτερες μεγαλύτερες απώλειες έναντι του δολαρίου αυτήν την εβδομάδα μεταξύ των 16 πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων του κόσμου υποχωρώντας 1,9%. Οι εισροές ξένου συναλλάγματος στη χώρα ώθησε το ρεάλ στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών του 1,6442 ανά δολάριο στις 14 Οκτωβρίου.

Το γιέν κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη ημέρα έναντι του ευρώ μετά τη δήλωση του Νόντα ότι η Ομάδα των 20 πρέπει να μοιραστεί την ανησυχία για ανταγωνιστική υποτίμηση, αλλά πρόσθεσε ότι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το πώς ή το εάν θα γίνει αναφορά στα νομίσματα κατά την ανακοίνωσή της.

Η G-20 αποτελείται από την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, την Γερμανία και τη Γαλλία και τις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Κίνας.

Το δολάριο όδευε για πέμπτη εβδομάδα απωλειών έναντι του γιέν εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve θα σηματοδοτήσει την επόμενη εβδομάδα περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα