Ν. Κορέα: Επί τάπητος το θέμα των ισοτιμιών

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 07:53

Με στόχο την εκτόνωση της έντασης στο θέμα των ισοτιμιών μεταξύ των κυριότερων νομισμάτων συναντώνται σήμερα στην πόλη Γκιεονγκζού της Νότιας Κορέας οι υπουργοί Οικονομικών του G-7, ενόψει τησ συνόδου του G-20.

«Η σύνοδος του G-7 άρχισε», δήλωσε Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών του G-20 καλούνται να αξιολογήσουν την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία και να κάνουν εκτιμήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν ώστε να εκτονωθεί "ο νομισματικός πόλεμος".

Τα συμπεράσματα που θα βγουν για την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας θα χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής του G-20, που θα γίνει στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στη Σεούλ.

Σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones, ένα προσχέδιο της κοινής δήλωσης του G-7 αναφέρει ότι οι αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες του G-20 αναλαμβάνουν τη δέσμευση "να απέχουν από την ανταγωνιστική υποτίμηση" των νομισμάτων, στρατηγική που χρησιμοποιείται με στόχο τη χειραγώγηση των νομισματικών ισοτιμιών για την τόνωση της οικονομίας μίας χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα