Μ.Σιμσέκ: Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης της ελληνοτουρκικής συνεργασίας

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 14:13

«Δεν βλέπω γιατί να μην προχωρήσουμε σε άλλα κοινά σχέδια, ύστερα από τον αγωγό TGI (Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία)», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών (φωτογραφία αρχείου).

Μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας διαβλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ.

Σε δηλώσεις του κατά την ετήσια συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος υπουργός εκτίμησε πως η ενέργεια, το εμπόριο και τα έργα υποδομής κοινού ενδιαφέροντος, είναι μερικοί από τους τομείς, στους οποίους υπάρχουν θετικές προοπτικές για τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

«Δεν βλέπω γιατί να μην προχωρήσουμε σε άλλα κοινά σχέδια, ύστερα από τον αγωγό TGI (Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία)», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό, σε 130 δισεκατομμύρια δολάρια θα ανέλθει το ύψος των επενδύσεων για την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών σχεδίων με γνώμονα την ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών.

Στο επενδυτικό πακέτο εντάσσεται και το σχέδιο κατασκευής πυρηνικής μονάδας, η οποία, όπως διευκρίνισε ο κ. Σιμσέκ, θα προσφέρει στην Τουρκία 500 MW ηλεκτρικής ενέργειας σε δέκα χρόνια από τώρα Εξάλλου, σε απάντηση άλλης ερώτησης, σχετικά με τις ενδεχόμενες πηγές του φυσικού αερίου για το διεθνή αγωγό "Ναμπούκο" (στον οποίο η Τουρκία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, όπως υπογράμμισε ο κ. Σιμσέκ), ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στις καλές προοπτικές που προσφέρουν - κατά την άποψή του - οι πηγές του Αζερμπαϊτζάν, του Τουρκμενιστάν και του Ιράκ για την αναμενόμενη, αποδοτική λειτουργία του μελλοντικού αγωγού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα