Σαράντης: Αναθεώρηση προβλέψεων για το 2010

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 14:25

Σε αναθεώρηση των προβλέψεών του για την χρήση του 2010 προχώρησε ο Όμιλος Γρ. Σαράντη, επικαλούμενος την πορεία των οικονομικών μεγεθών του και την προβλεπόμενη τάση στην καταναλωτική αγορά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Η μείωση στις προβλέψεις του Ομίλου οφείλεται κυρίως στην υστέρηση των πωλήσεων που παρατηρείται στην ελληνική αγορά και που αναμένεται να ενταθεί φθάνοντας διψήφιο επίπεδο πτώσης για το 2010.

Αντιθέτως, οι πωλήσεις των ξένων χωρών του Ομίλου αναμένεται να διατηρήσουν τον διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης που μέχρι στιγμής παρουσιάζουν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις του Ομίλου, τα έσοδα από την Estee Lauder JV για το έτος 2010 ανέρχονται σε 5,4 εκατ. ευρώ έναντι 5,9 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις, οι πωλήσεις του Ομίλου το 2010 αναμένεται να διαμορφωθούν στα €222,9 εκατ., αυξημένες κατά 1% σε σύγκριση με το 2009, έναντι αύξησης 4% που είχε αρχικά εκτιμηθεί.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΡ



Σχολιασμένα