Προς τα υψηλότερα 27 μηνών ο χαλκός

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 06:43

Ανοδικά, προς τα υψηλότερα επίπεδα 27 μηνών, κινήθηκε ο χαλκός καθώς το δολάριο άρχισε να υποχωρεί ξανά, τονώνοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ως εναλλακτική επένδυση. Ανοδικά, στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών, κινήθηκαν ψευδάργυρος και μόλυβδος.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο έως 1,5% φθάνοντας στα 8.460 δολ. ο μετρικός τόνος στο London Metal Exchange (LME) και διαπραγματεύθηκε στα 8.458 δολ. ο τόνος στις 10:46 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Το μέταλλο που χρησιμοποιείται στις κατασκευές και στις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές άγγιξε τα 8.492 δολ. ο τόνος στις 19 Οκτωβρίου, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008.

Το δολάριο υποχώρησε 0,6%, υποχωρώντας για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες έναντι του καλαθιού των έξι κυριότερων νομισμάτων συμπεριλαμβανομένου του ευρώ και του γιέν, μετά την συμφωνία των ηγετών του G20 να αποφύγουν την υποτίμηση των νομισμάτων τους για να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα.

Ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο έως 2,1% φθάνοντας στα 2.565 δολ. ο τόνος και ο μόλυβδος σημείωσε άνοδο έως 1,6% φθάνοντας στα 2.570 δολ. ο τόνος στο LME, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο, μετά το κλείσιμο του τρίτου μεγαλύτερου χυτηρίου ψευδαργύρου και μολύβδου στην Κίνα.

Από τις 21 Οκτωβρίου διετάχθη η αναστολή της λειτουργία χυτηρίου της Shenzhen Zhongjin Lingnan Nonfemet Co. καθώς οι αρχές διαπίστωσαν ότι υπερβολικά επίπεδα θαλλίου του εργοστασίου έπεφταν σε ποτάμι, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ο ψευδάργυρος χρησιμοποιείται για τον γαλβανισμό του ατσαλιού και ο μόλυβδος χρησιμοποιείται στις μπαταρίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα