Βρετανία: Ισπανική επένδυση στην αιολική ενέργεια

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 15:34

Εργοστάσιο υπεράκτιων ανεμογεννητριών και ερευνητικό κέντρο σκοπεύει να ανοίξει στη Βρετανία η ισπανική εταιρεία Gamesa, στα οποία θα απασχολεί 1.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της.

Η ισπανική εταιρεία θα κάνει επένδυση 150 εκατ. ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί έως το 2014, ενώ τα κεντρικά γραφεία της για τις δραστηριότητες του εξωτερικού θα λειτουργούν στο Λονδίνο. Εκτός από τις 1.000 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στα εργοστάσια, εμμέσως θα δημιουργηθούν επιπλέον 800 θέσεις στους τοπικούς προμηθευτές.

«Η αποφασιστικότητα που δείχνουν εταιρείες όπως η Gamesa να έρθουν στη Βρετανία για να κάνουν επενδύσεις είναι καλά νέα τόσο σε επίπεδο απασχόλησης και ανάπτυξης, όσο και σε επίπεδο καθαρών μορφών ενέργειας», επισήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Βρετανία σχεδιάζει να κατασκευάσει αιολικά πάρκα συνολικής δυναμικότητας 32 gigawatt προκειμένου να πετύχει τους στόχους της χώρας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Η τελική απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εκπονήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο παράκτιων αιολικών πάρκων, σε συνδυασμό με τη στήριξη που παρέχει η χώρα στις ξένες επενδύσεις και τα μεγάλα λιμάνια που διαθέτει –τα οποία αποτελούν βασική προϋπόθεση για τον συγκεκριμένο τομέα– ήταν οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση να ανοίξουμε τα παγκόσμια γραφεία μας στη Βρετανία», δήλωσε ο Χόρχε Καλβέτ, πρόεδρος της Gamesa.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα