Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 05:54

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές εν μέσω ανησυχιών ότι το ισχυρό γιέν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 15 ετών έναντι του δολαρίου θα βλάψει τα κέρδη των εξαγωγέων.

Οι μετοχές της Τoyota Motor Corp., της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που πραγματοποιεί πλέον του 70% των πωλήσεών της στο εξωτερικό, υποχώρησαν 0,8%. Οι μετοχές της Tokyo Electron Ltd., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού για την παραγωγή ημιαγωγών σημείωσαν απώλειες 0,7%. Πτώση 2% σημείωσαν οι μετοχές της φαρμακευτικής εταιρείας Astellas Pharma Inc., μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei ότι τα κέρδη της εταιρείας θα διαμορφωθούν χαμηλότερα των προβλέψεών της.

Ο Nikkei 225 υποχωρούσε 0,4% φθάνοντας στις 9.367,61 μονάδες στις 9:44 π.μ. στο Τόκιο. Ο Topix σημείωνε απώλειες 0,4% φθάνοντας στις 818,00 μονάδες με τέσσερις μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε τρεις που σημείωναν άνοδο.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,2% εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve θα ανακοινώσει περισσότερες αγορές ομολόγων την επόμενη εβδομάδα σε συνδυασμό με την πωλήσεις των παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ που αναρριχήθηκαν κατά 10% - ποσοστό ρεκόρ – τον Σεπτέμβριο.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε στα 80,41 έναντι του δολαρίου χθες μετά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 1995. Το ισχυρό γιέν περιορίζει τα κέρδη των ιαπωνικών εταιρειών όταν μετατρέπουν τα έσοδά τους στο τοπικό νόμισμα.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε χθες στη Νέα Υόρκη άνοδο 1% κλείνοντας στα 82,52 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια του χαλκού αναρριχήθηκαν στα 3,8895 δολ. η λίμπρα κατά την ημερήσια διαπραγμάτευσή του, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα