Προς τα υψηλότερα μιας εβδομάδας το αργό

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 06:05
A- A A+

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας διαπραγματεύθηκε στη Νέα Υόρκη το αργό πετρέλαιο μετά την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, τονώνοντας την ελκυστικότητα των πρώτων υλών στα μάτια των επενδυτών.

Νωρίτερα τα συμβόλαια του καυσίμου υποχωρούσαν έως 0,6% πριν από την αυριανή έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας που ενδέχεται να δείξει αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε. Οι προμήθειες βενζίνης αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών – κατά 625.000 βαρέλια.

Το αργό για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου διαπραγματεύθηκαν στα 82,47 δολ. το βαρέλι, 5 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 12:23 μ.μ. στο Σύδνεϋ, μετά την υποχώρησή του έως 47 σεντς στα 82,05 δολ. το βαρέλι. Χθες, το αργό σημείωσε άνοδο 83 σεντς φθάνοντας στα 82,52 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 18 Οκτωβρίου. Φέτος οι τιμές του αργού έχουν σημειώσει άνοδο 3,9%.

Η τροπική καταιγίδα «Richard» κινείται βορειοδυτικά πάνω από τη Χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού και θα διαλυθεί σε μία ή δύο μέρες και πιθανώς να μην αποκτήσει ξανά τη δυναμική της στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε με ελαφρά διαφοροποίηση στο 1,3959 ανά ευρώ αφού ισχυροποιήθηκε έως 0,4%. Οι αξιωματούχοι της G-20 που ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες τους στις 23 Οκτωβρίου στη Νότια Κορέα, συμφώνησαν να αποφύγουν την υποτίμηση των νομισμάτων για να αυξήσουν τις εξαγωγές. Τα μέλη της θα συναντηθούν ξανά στη Σεούλ στις 11 και τις 12 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι σε τρία γαλλικά διϋλιστήρια συμφώνησαν να επιστρέψουν στις δουλειές τους μετά από τις κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό στη χώρα. Τα υπόλοιπα οκτώ διϋλιστήρια της Γαλλίας είτε απεργούν είτε είναι κλειστά λόγω έλλειψης αργού.

Το μπρεντ για παράδοση Δεκεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 83,52 δολ. το βαρέλι, 2 σεντς χαμηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες το μπρεντ σημείωσε άνοδο 58 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 83,54 δολ. το βαρέλι.

Προτεινόμενα για εσάς