Ενδεχόμενο παράτασης στις ταχυδρομικές αιτήσεις ρύθμισης των ημιυπαίθριων

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 15:43

«Παράθυρο» για το ενδεχόμενο παράτασης της ταχυδρομικής αποστολής των αιτήσεων σχετικά με τη ρύθμιση περιπτώσεων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση, καθώς και την επέκταση των δόσεων για την καταβολή προστίμων από όσους ενταχθούν στη ρύθμιση, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε σημερινή συνάντησή του με δημοσιογράφους ο κ. Σηφουνάκης, διερευνάται νομικά το ενδεχόμενο να δοθεί δίμηνη παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την ταχυδρομική αποστολή των αιτήσεων για ρύθμιση. Αυτό σημαίνει ότι η καταληκτική ημερομηνία (31 Οκτωβρίου) που προβλέπει ο νόμος, θα μετατεθεί για τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.

Ερωτηθείς εξάλλου σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων για ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων, ο κ. Σηφουνάκης είπε ότι «προς το παρόν, δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι εξετάζεται, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το ενδεχόμενο επέκτασης του αριθμού των δόσεων (ο νόμος προβλέπει έξι δόσεις) για την καταβολή των προστίμων που θα προκύψουν από τη ρύθμιση και τούτο για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο (έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου) ο κ. Σηφουνάκης σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί πανελλαδικά, ανέρχεται σε 147.000, ενώ ο ημερήσιος ρυθμός υποβολής αιτήσεων διαμορφώνεται σε 3.200. Εκτίμησε επίσης, ότι «στην περίπτωση που συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, θα υπερβούμε τις 285.000 αιτήσεις».

Αναφορικά δε με τον αριθμό των χώρων που έχουν αλλάξει χρήση, και που εκτιμάται ότι πανελλαδικά ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο – παρατήρησε ότι δεν είναι δυνατό να προσδιοριτεί σαφώς, καθώς μία αίτηση μπορεί να έχει περισσότερα του ενός σκέλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα