Συνάντηση ΕΣΑ - Μ. Χρυσοχοΐδη για την αναβάθμιση του κέντρου

ΕΣΑ: Πλέον υπάρχει κώδικας επικοινωνίας με την κυβέρνηση
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 13:33
UPD:16:01

Το ζήτημα της αναβάθμισης του κέντρου της πρωτεύουσας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδη, με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.

Το ζήτημα της αναβάθμισης του κέντρου της πρωτεύουσας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδη, με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, η παρακολούθηση της πορείας του σχεδίου αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας και ο γενικότερος συντονισμός (για το χωροταξικό, το παρεμπόριο κλπ) θα ανατεθεί σε έναν υπουργό, ο οποίος ακόμη δεν έχει ακόμη οριστεί από τον Πρωθυπουργό.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Eργαζόμαστε για την αναθέρμανση και επανεκκίνηση της οικονομίας

Μ. Χρυσοχοΐδης: Eργαζόμαστε για την αναθέρμανση και επανεκκίνηση της οικονομίας

Σε δηλώσεις του εξάλλου στους δημοσιογράφους, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε πως ανατρέπεται το κλίμα, εκτιμώντας πως «η απαισιοδοξία, η μιζέρια και η πτώση του τζίρου σταδιακά θα υποχωρήσουν και θα νικήσουμε την κρίση».

Στόχος, επανέλαβε ο υπουργός, είναι η αναθέρμανση της οικονομίας και μέχρι το τέλος του χρόνου θα διοχετεθεί στην αγορά 1 δισ ευρώ από το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον και 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, ενώ στην αύξηση της χρηματοδότησης θα συμβάλει ουσιαστικά και η μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ σε τράπεζα για τους μικρομεσαίους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Π. Καρέλας σημείωσε ότι πλέον υπάρχει κώδικας επικοινωνίας με την κυβέρνηση και πολύ σύντομα θα προωθηθούν συγκεκριμένες δράσεις στους άξονες της βελτίωσης της ρευστότητας της αναβάθμισης του κέντρου της πόλης και της ανάδειξης εργαλείων για την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας.

Π. Καρελάς: Επιτέλους βρίσκεται ένας κώδικας επικοινωνίας με την κυβέρνηση

Π. Καρελάς: Επιτέλους βρίσκεται ένας κώδικας επικοινωνίας με την κυβέρνηση

Ενδεικτικά, τέλος, αναφέρεται ότι μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στον υπουργό στο πλαίσιο της αναβάθμισης της πόλης είναι η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα