Κ. Μίχαλος: Μαχαίρι στην κρατική σπατάλη και όχι νέα μέτρα

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 13:36
UPD:13:40

«Πρέπει να μπει μαχαίρι στην κρατική σπατάλη», σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική 2010.

Τονίζει μάλιστα ότι η έκθεση επισημαίνει για μία ακόμη φορά τα αυτονόητα και συνεχίζει: «Η ελληνική κοινωνία, οι επιχειρήσεις και οι μισθωτοί δεν αντέχουν πλέον άλλες φορολογικές αυξήσεις».

«Αντί η κυβέρνηση να ζητά όλο και περισσότερες θυσίες από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ας φροντίσει να βάλει αρκετά βαθιά το μαχαίρι στην κρατική σπατάλη», τόνισε Κ. Μίχαλος.

Επιπλέον, ο κ. Μίχαλος εκτιμά ότι «οποιαδήποτε τέτοια κίνηση εκ μέρους της πολιτείας, θα οδηγήσει την οικονομία μας σε ακόμη βαθύτερη ύφεση, χωρίς προοπτικές ανάκαμψης».

«Η βελτίωση των εσόδων θα πρέπει πλέον να προέλθει από την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι «οι προσπάθειες για τον έλεγχο και τη μείωση του ελλείμματος θα πρέπει να επικεντρωθούν άμεσα στην περικοπή των κρατικών δαπανών».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογραμμίζει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση «στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και στην κατάργηση ή τη συγχώνευση περιττών δημοσίων φορέων, όπως οι πέντε κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, που επιβαρύνουν σήμερα τους φορολογούμενους με τεράστια κόστη».

«Αντί η κυβέρνηση να ζητά όλο και περισσότερες θυσίες από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ας φροντίσει να βάλει αρκετά βαθιά το μαχαίρι στην κρατική σπατάλη», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα