Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 06:09

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας με ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, σκιάζοντας τις εικασίες ότι το δολάριο θα υποχωρήσει ενόψει των συσκέψεων της Bank of Japan και της Federal Reserve των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 1,4% στο Σύδνεϋ καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου και του χαλκού. Ανοδο 7% σημείωσαν οι μετοχές της HTC Corp. στην Ταϊπέι εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο θα υπερβούν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Οι μετοχές της Nissan Motor Co., της εταιρείας που πραγματοποιεί το 35% των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική, υποχώρησαν 0,6% στο Τόκιο εν μέσω ανησυχιών ότι η ισχυροποίηση του γιέν θα βλάψει την αξία των κερδών από τις εξαγωγές. Απώλειες 3,4% σημείωσαν οι μετοχές της Nomura Holdings Inc., της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής ιαπωνικής εταιρείας, μετά τη μείωση των κερδών της.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 130,18 μονάδες στις 11:10 π.μ. στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης αντέστρεψε τις απώλειες έως 0,2% μετά την έκθεση που έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγής της Κίνας αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε έξι μήνες τον Οκτώβριο, αυξάνοντας τις ενδείξεις ότι η οικονομική ανάπτυξη ανταποκρίνεται στις προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να μειώσει τις εικασίες στην αγορά ακινήτων και να βελτιώσει την αποδοτικότητα της ενεργείας.

Στην Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 1%, τη στιγμή που στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,7%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,9%. Απώλειες 0,2% σημείωνε στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225.

Οι μετοχές του κλάδου της ενεργείας και των υλικών σημείωσαν σήμερα τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών κλάδων του MSCI Asia Pacific καθώς η η Κϊνα ανακοίνωσε ότι ο PMI Index αυξήθηκε στο 54,7 από 53,8 τον προηγούμενο μήνα.

Απώλειες σημείωνε νωρίτερα σήμερα ο MSCI Asia Pacific Index καθώς το δολάριο υποχώρησε για τρίτη ημέρα έναντι του ευρώ εν μέσω στοιχημάτων ότι η Fed θα αυξήσει τις αγορές ελλείμματος εν μέσω ενδείξεων στασιμότητας της ανάκαμψης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Το γιέν υποχώρησε στα 80,61 ανά δολάριο από 80,40 την εβδομάδα που πέρασε, αφού νωρίτερα άγγιξε τα 80,22 τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 1995.

Μέσα στο έτος ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 8,1% έναντι ανόδου 6,1% του δείκτη S&P 500 και 4,8% του Stoxx Europe 600 Index. Ο δείκτης τον Οκτώβριο σημείωσε άνοδο 2,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα