ΥΠΑΑ: Οργανωτική επιτροπή για το συντονισµό του έργου που προβλέπει το Μνημόνιο

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 21:37

Οργανωτική επιτροπή για το συντονισµό και την παρακολούθηση του έργου του υπουργείου ως προς το Μνημόνιο συγκροτήθηκε στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η επιτροπή θα συμβάλλει στη διαμόρφωση προτάσεων και θέσεων καθώς η αναμόρφωση της νομοθεσίας σε σημαντικούς τομείς υπηρεσιών - μεταξύ αυτών και το εμπόριο - είναι μέσα στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο του μνημονίου.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν: Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Ι. Δρυµούσης, ως πρόεδρος και ως μέλη ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Γ. Πετράκος, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Αλ. Φούρλας, ο ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας, κ. Εμ. Πατεράκης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κοµνηνός, ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασµού κ. Αντ. Μαρκόπουλος και ο ειδικός γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού τοµέα κ. Ν. Μαντζούφας.

Η Επιτροπή ως προς τα θέµατα αρμοδιότητας του υπουργείου:

- Παρακολουθεί την υλοποίηση του Ελληνικού Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής πολιτικής καθώς και των Μέτρων για την εφαρμογή του µηχανισµού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας από τα Κράτη της Ευρωζώνης,

- Παρακολουθεί την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και προετοιμάζει εισηγήσεις για την αναµόρφωσή του.

- Επιμελείται των ελληνικών εισηγήσεων και προτάσεων για όλες τις συναντήσεις και διαβουλεύσεις µε εκπροσώπους της ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ σχετικά µε το Μνημόνιο και το ΠΣΑ.

- Προετοιμάζει εισηγήσεις και προτάσεις για την κατάρτιση του Ελληνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων και παρακολουθεί την εφαρμογή του.

- Παρακολουθεί τη Στρατηγική ΕΕ 2020 και συμβάλλει στη διαμόρφωση προτάσεων και εθνικών θέσεων σε θέµατα αρμοδιότητας του υπουργείου.

- Παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά µε τις Δημοσιονομικές Προοπτικές 2013-2020 και συμβάλλει στη διαμόρφωση προτάσεων και ελληνικών θέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα