Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 21:37

ΥΠΑΑ: Οργανωτική επιτροπή για το συντονισµό του έργου που προβλέπει το Μνημόνιο

Οργανωτική επιτροπή για το συντονισµό και την παρακολούθηση του έργου του υπουργείου ως προς το Μνημόνιο συγκροτήθηκε στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Οργανωτική επιτροπή για το συντονισµό και την παρακολούθηση του έργου του υπουργείου ως προς το Μνημόνιο συγκροτήθηκε στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η επιτροπή θα συμβάλλει στη διαμόρφωση προτάσεων και θέσεων καθώς η αναμόρφωση της νομοθεσίας σε σημαντικούς τομείς υπηρεσιών - μεταξύ αυτών και το εμπόριο - είναι μέσα στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο του μνημονίου.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν: Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Ι. Δρυµούσης, ως πρόεδρος και ως μέλη ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Γ. Πετράκος, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Αλ. Φούρλας, ο ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας, κ. Εμ. Πατεράκης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κοµνηνός, ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασµού κ. Αντ. Μαρκόπουλος και ο ειδικός γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού τοµέα κ. Ν. Μαντζούφας.

Η Επιτροπή ως προς τα θέµατα αρμοδιότητας του υπουργείου:

- Παρακολουθεί την υλοποίηση του Ελληνικού Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής πολιτικής καθώς και των Μέτρων για την εφαρμογή του µηχανισµού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας από τα Κράτη της Ευρωζώνης,

- Παρακολουθεί την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και προετοιμάζει εισηγήσεις για την αναµόρφωσή του.

- Επιμελείται των ελληνικών εισηγήσεων και προτάσεων για όλες τις συναντήσεις και διαβουλεύσεις µε εκπροσώπους της ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ σχετικά µε το Μνημόνιο και το ΠΣΑ.

- Προετοιμάζει εισηγήσεις και προτάσεις για την κατάρτιση του Ελληνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων και παρακολουθεί την εφαρμογή του.

- Παρακολουθεί τη Στρατηγική ΕΕ 2020 και συμβάλλει στη διαμόρφωση προτάσεων και εθνικών θέσεων σε θέµατα αρμοδιότητας του υπουργείου.

- Παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά µε τις Δημοσιονομικές Προοπτικές 2013-2020 και συμβάλλει στη διαμόρφωση προτάσεων και ελληνικών θέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ