AIG: Νέα ένεση $22 δισ. από τα κεφάλαια TARP

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 11:26

Τα κεφάλαια που θα εισπράξει η AIG από το TARP θα χρησιμοποιηθούν για την επαναγορά των θέσεων σε προνομιούχες μετοχές της Federal Reserve Bank of New York σε οχήματα ειδικού σκοπού.

Επιπλέον 22 δισ. δολάρια θα λάβει από τα κεφάλαια TARP ο αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός AIG, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης κεφαλαίων που διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων της Fed και την καταγραφή κερδών από τη διάσωση της επιχείρησης, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση αναμένεται να αποκομίσει συνολικό όφελος από τις επενδύσεις διάσωσης στον ασφαλιστικό κολοσσό –οι οποίες ανέρχονται στα 180 δισ. δολάρια. Τα νέα κεφάλαια που θα εισπράξει η AIG από το TARP θα χρησιμοποιηθούν για την επαναγορά των θέσεων σε προνομιούχες μετοχές της Federal Reserve Bank of New York σε οχήματα ειδικού σκοπού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης, τα στοιχεία ενεργητικού στα οχήματα ειδικού σκοπού θα μεταβιβαστούν στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις της Fed στην AIG θα ρευστοποιηθούν.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα