Συνεχίζεται η πτώση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2002 13:05
UPD:13:07

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου κυρίως λόγω των ισχυρών πιέσεων στον τραπεζικό κλάδο.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,92% και έχει διαμορφωθεί στις 4.038 μονάδες, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας (4.024).

Σημαντικές απώλειες (4,43%) καταγράφει η μετοχή της Lloyds. Η τρίτη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι προβλέπει αύξηση της πρόβλεψης κεφαλαίων για κάλυψη ενδεχόμενων ζημιών από επισφαλή δάνεια.

Πτώση (2,24%) σημειώνει και η μετοχή της Barclays στον απόηχο της χθεσινής προειδοποίησης για μείωση της κερδοφορίας της στην τρέχουσα χρήση http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/03/264718.htm .

Στον αντίποδα, σημαντική άνοδο (6,34%) σημειώνει η μετοχή της Schroders. Η βρετανική εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων ανακοίνωσε ότι στο τρίτο τρίμηνο εμφάνισε ζημία ύψους 9,4 στερλινών έναντι κερδών ύψους 25,9 εκατ. στερλινών στην αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν καλύτερο από τις προβλέψεις των αναλυτών. Παράλληλα, η Schroders ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε απολύσεις. Η Merrill Lynch ανακοίνωσε ότι διατηρεί τη σύστασή της για αγορά της βρετανικής μετοχής.

Τέλος, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών λόγω της υποχώρησης των τιμών του αργού κατά τις σημερινές συναλλαγές. Οι μετοχές της BP και της Shell σημειώνουν πτώση κατά 1,08% και 1,35% αντιστοίχως.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, ο ρυθμός επέκτασης του τομέα υπηρεσιών στη Βρετανία επιβραδύνθηκε το Νοέμβριο, όπως προκύπτει από έρευνα του Reuters. Ο σχετικός δείκτης υποχώρησε στις 54,9 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 55,6 μονάδες τον Οκτώβριο. Η πτώση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών σε έρευνα που διενήργησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα