Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 05:40

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά τα υψηλότερα κέρδη της Westpac Banking Corp., τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και την προς τα πάνω αναθεώρηση της εκτίμησης της Deutsche Bank AG για τον δείκτη Kospi της Νότιας Κορέας.

Οι μετοχές της Westpac, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας σημείωσαν άνοδο 1% μετά την σχεδόν τριπλάσια άνοδο των κερδών της το δεύτερο εξάμηνο. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, ισχυροποιήθηκαν 0,8% καθώς οι τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων κινήθηκαν ανοδικά χθες στη Νέα Υόρκη. Ανοδο 0,8% σημείωσαν οι μετοχές της Korea Zinc Co. στη Σεούλ.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific εκτός της Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 471,65 μονάδες στις 10:01 π.μ. στο Χονγκ Κονκγ. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ βρισκόντουσαν σε εξέλιξη. Ο Standard & Poor’s 500 Index περιόρισε την άνοδό του μετά τη νίκη εδρών στην αμερικανική Γερουσία από τους Ρεπουμπλικάνους, καθώς οι επενδυτές περίμεναν την απόφαση της Federal Reserve για την στήριξη της οικονομίας.

Κλειστές είναι σήμερα οι ιαπωνικές αγορές λόγω εορτής. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,4% και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index ισχυροποιήθηκε 0,2%.

Ανοδο 1% σημείωσε ο Kospi Index στη Νότια Κορέα φθάνοντας στις 1.937,91 μονάδες. Ο δείκτης ενδέχεται να αναρριχηθεί στις 2.350 μονάδες στα τέλη του επόμενου έτους αποτέλεσμα των βελτιωμένων συνθηκών ρευστότητας, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Χθες στις ΗΠΑ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,8% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Μαΐου, καθώς τα κέρδη της MasterCard Inc. υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών και η Steel Corp. των ΗΠΑ μπήκε στη λίστα της UBS AG για βραχυπρόθεσμη αγορά των μετοχών της.

Οι μετοχές της Westpac σημείωσαν άνοδο 1% φθάνοντας στα 23,54 δολ. Αυστραλίας η μία, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα καθαρά της κέρδη το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου άγγιξαν τα 3,47 δισ. δολ. Αυστραλίας (3,46 δολ. ΗΠΑ), από 1,27 δισ. δολ. Αυστραλίας πριν από ένα χρόνο, μετά τη μείωση των ελλειμμάτων.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής μετά την αύξηση 1,4% του χαλκού στη Νέα Υόρκη, ενώ το αργό πετρέλαιο ισχυροποιήθηκε 1,2% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 3 Μαΐου.

Φέτος ο MSCI Asia Pacific Index εκτός της Ιαπωνίας έχει σημειώσει άνοδο 13% εν μέσω εικασιών ότι η αύξηση των εταιρικών κερδών θα περιορίσει τα προβλήματα από την κρίση χρέους της Ευρώπης, τα μέτρα της Κίνας για τον περιορισμό των τιμών ακινήτων και την ανησυχία για τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ. Φέτος ο MSCI Ιndex που περιλαμβάνει και την Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 8,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα