Κοινό μέτωπο ΥΠΟΙΚ-ΠΣΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 14:05
UPD:14:06

Την εξάλειψη των αντικινήτρων για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, αλλά και την επίλυση του ζητήματος επιστροφών ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις εξετάζει ειδική ομάδα εργασίας αποτελούμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και εκπροσώπους του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Η συγκρότηση της ομάδας έγινε κατόπιν εντολής του υφυπουργού Οικονομικών, κ Δ. Κουσελά, μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΠΣΕ. Αφού παρέλαβε σχετικό υπόμνημα του ΠΣΕ, ο κ. Κουσελάς έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου να δώσουν «άμεση προτεραιότητα, προκειμένου να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, ως προτεραιότητα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης».

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.

Η ομάδα Εργασίας του ΥΠΟΙΚ θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες τις προτάσεις του ΠΣΕ, που κινούνται σε δύο άξονες: την άρση συγκεκριμένων αντικινήτρων και την καθιέρωση κινήτρων εξωστρέφειας.

Ο υφυπουργός προανήγγειλε εξάλλου ρύθμιση ενόψει στα πλαίσια της φορολογικής μεταρρύθμισης, με την οποία θα προκύψει η φόρμουλα για ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ στους εξαγωγείς, αναγνωρίζοντας την ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας της αγοράς και των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη, από την πλευρά της, σημείωσε ότι οι Έλληνες εξαγωγείς αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν την προσπάθεια της Πολιτείας για δημοσιονομική εξυγίανση και τόνωση των εσόδων του Δημοσίου. «Εμείς», τόνισε, «δε ζητάμε εκταμιεύσεις πόρων και άμεσες ενισχύσεις. Ζητάμε αυτονόητες ρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης, σε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον». Υποστήριξε ακόμη ότι με την απελευθέρωση των εξαγωγών από γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα επισπευτεί η ανάκαμψη της οικονομίας, θα τονωθούν τα έσοδα του κράτους, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα τεθούν οι βάσεις βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα