Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 05:41

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών, μετά την απόφαση της Federal Reserve των ΗΠΑ να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης για την τόνωση της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Οι μετοχές της Canon Inc., που εισπράττει το 27% των πωλήσεών της στην Αμερική, αναρριχήθηκαν 3,1% στο Τόκιο. Ανοδο 5,1% σημείωσαν οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc. στη Σεούλ εν μέσω εικασιών ότι οι τιμές των τσιπ θα κινηθούν ανοδικά μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei ότι η ανταγωνίστριά της, Elpida Memory Inc., σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, ισχυροποιήθηκαν 2,6% στο Σύδνεϋ μετά την απόφαση των αρμοδίων αρχών του Καναδά να μπλοκάρουν την εξαγορά της Potash Corp. της Saskatchewan Inc.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 1,5% φθάνοντας στις 132,83 μονάδες στις 11:48 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να κλείσεις τα υψηλότερα επίπεδα από τις 28 Ιουλίου του 2008. Οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Fed ότι θα αγοράσει επιπλέον ομόλογα αξίας 600 δισ. δολ. έως τον Ιούνιο για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία, όπου χθες οι αγορές ήταν κλειστές λόγω εθνικής εορτής, ο δείκτης Nikkei 225 ισχυροποιήθηκε 2,2%. Στην Αυστραλία, άνοδο 0,5% σημείωσε ο δείκτης S&P/ASX 200 Index, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ισχυροποιήθηκε 0,4%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,4% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών, καθώς η ανακοίνωση της Fed ώθησε υψηλότερα τις τραπεζικές μετοχές. Σήμερα και αύριο συνεδριάζει η Bank of Japan, μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Fed που έληξε χθες.

Ανοδο 3,1% σημείωσαν οι μετοχές της Canon, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, φθάνοντας στα 3.790 γιέν η μία στο Τόκιο. Οι μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρονικών Sony Corp., που εισπράττει πλέον του 20% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, αναρριχήθηκαν 1,4% φθάνοντας στα 2.663 γιέν η μία. Ανοδο 2,5% σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, φθάνοντας στα 2.914 γιέν η μία.

Επίσης στο Τόκιο, άνοδο 1,4% σημείωσαν οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. φθάνοντας στα 372 γιέν η μία εν μέσω εικασιών ότι η δανείστρια βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της Royal Bank of Scotland Group Plc. Η RBS και η βρετανική κυβέρνηση, η οποία κατέχει το 84% της τράπεζας, διαπραγματεύονται με την ιαπωνική τράπεζα για την απόκτηση περιουσιακών της στοιχείων αξίας περίπου 4 δισ. στερλινών (6,4 δισ. δολ.), σύμφωνα με δύο ανθρώπους που έχουν άμεση γνώση του θέματος.

Σημαντική άνοδο σε ποσοστό 8% σημείωσαν οι μετοχές της Fast Retailing Co., της μεγαλύτερης αλυσίδας πώλησης ενδυμάτων της Ασίας, φθάνοντας στα 11.680 γιέν η μία μετά τη χαμηλότερη μείωση των πωλήσεων του σκέλους της Uniqlo στην εσωτερική αγορά σε τρεις μήνες.

Εως και χθες μέσα στο έτος ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 8,7% έναντι ανόδου 7,4% του δείκτη S&P 500 και 5% του Stoxx Europe 600 Index.

Οι μετοχές της BHP Billiton σημείωσαν άνοδο 2,6% φθάνοντας στα 43,75 δολ. Αυστραλίας η μία στο Σύδνεϋ. Ο Καναδάς εμπόδισε την επιθετιή προσφορά ύψους 40 δισ. δολ. ΗΠΑ για την Potash Corp., λέγοντας ότι η πώληση της μεγαλύτερης εταιρείας λιπασμάτων στον κόσμου δεν θα προσφέρει καθαρό πλεονέκτημα στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα