Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2002 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείτο ο δείκτης Topix με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Τokyo Electron Ltd., μετά την υποβάθμιση από την Morgan Stanley της βιομηχανίας κατασκευής chip και ημιαγωγών, λέγοντας ότι οι εταιρείες ενδέχεται να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τα κέρδη που θα εμφανίσουν.

Οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, όπως η Murata Manufacturing Co., υποχωρούσαν μετά την έκθεση της κυβέρνησης που έδειξε ότι οι εταιρείες μείωσαν τις δαπάνες τους για έβδομο τρίμηνο.

«Ακόμα το μέλλον δείχνει δυσοίωνο», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος διαχειρίζεται 800 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Asahi Life Asset Management Co. και πούλησε μετοχές της Tokyo Electron πριν από δύο εβδομάδες. Και τόνισε : «Για μια σημαντική άνοδο των τιμών των μετοχών του κλάδου της τεχνολογίας, χρειάζεται ανάπτυξη, την οποία, για την ώρα, δεν βλέπω».

Ο Topix υποχωρούσε 0,3% φθάνοντας στις 872,25 μονάδες στη 1:04' μ.μ. στο Τόκυο, με τις μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, να αποτελούν περισσότερο από το 1/5 των συνολικών απωλειών του δείκτη. Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε πρώτη φορά για δύο συνεχείς ημέρες μέσα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων σε ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 8.989,22 μονάδες.

Αλλού στην περιφέρεια, οι μετοχές στη Ν. Κορέα κινούντο ανοδικά και στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE σημείωνε κέρδη. Οι δείκτες στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία επίσης κινούντο ανοδικά, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι στην Κίνα και τις Φιλιππίνες σημείωναν απώλειες. Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times και στο Χογκ Κογκ ο Hang Seng εμφάνιζαν μικρή διαφοροποίηση.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Ινδονησία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα