Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 05:47
UPD:06:01

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές μετά τα κέρδη των ιαπωνικών τραπεζών εν μέσω εικασιών ότι οι ανάγκες τους σε κεφάλαια θα περιοριστούν, ενώ οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν απώλειες καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μειώσει τον πληθωρισμό.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, αναρριχήθηκαν 4,5% μετά το δημοσίευμα στους Financial Times ότι η ηγέτες της G20 ενδέχεται να επιδιώξουν την απαλλαγή των μεγάλων ασιατικών τραπεζών από σκληρότερους διεθνούς κανόνες. Οι μετοχές της Canon Inc., της ιαπωνικής κατασκευάστριας φωτογραφικών μηχανών που εισπράττει περίπου το 80% των εσόδων της στο εξωτερικό, σημείωσαν άνοδο 2,3% καθώς το δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων έναντι του γιέν, αυξάνοντας την προοπτική για τα κέρδη από τις εξαγωγές. Απώλειες 1% σημείωσαν στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της Industrial & Commercial Bank of China Ltd.

Περίπου πέντε μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε τέσσερις που σημείωναν άνοδο μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στις 134,98 μονάδες στις 11:29 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης την εβδομάδα που πέρασε σημείωσε άνοδο 4,2%, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο φέτος, μετά την απόφαση της Federal Reserve των ΗΠΑ να επεκτείνει τα μέτρα για την τόνωση της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,2%, τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο, αλλά και τη μεγαλύτερη μεταξύ των λοιπών δεικτών στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,1% και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 0,4%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng και στην Κίνα ο Shanghai Composite Index, υποχώρησαν και οι δύο 0,4% μετά την έκθεση που ανέφερε ότι οι τιμές ακινήτων στην Κίνα συνέχισαν να σημειώνουν άνοδο, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες ότι η κυβέρνηση θα κάνει πιο σκληρή τη νομισματική της πολιτική.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,8%, τα μέγιστα σε τρεις εβδομάδες, καθώς οι μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών με πρώτες ύλες κινήθηκαν πτωτικά.

Το δολάριο ανατιμήθηκε έως τα 81,97 γιέν περίπου στις 5:50 π.μ. στο Τόκιο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 27 Οκτωβρίου αυξάνοντας έτσι την αξία των εσόδων των ιαπωνικών εταιρειών στο εξωτερικό όταν τα μετατρέπουν στο τοπικό νόμισμα.

Στην Κίνα, τα κυβερνητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αύριο, προβλέπεται να δείξουν αύξησή του στο 4% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Ο ετήσιος στόχος της κινεζικής κυβέρνησης για τον πληθωρισμό είναι 3%.

Οι τιμές σε 70 κινεζικές πόλεις αυξήθηκαν 8,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα της στατιστικής υπηρεσίας, China Information News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα