Επανεξέταση της φορολογικής πολιτικής στα ακίνητα ζητεί η ΠΕΕΣΒΕ

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 14:00

Την επανεξέταση της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής στον τομέα των ακινήτων ζητεί με ανοικτή επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεων Εμπόρων Σιδηρικών και Βιομηχανικών Ειδών (ΠΕΕΣΒΕ) Κλ. Σαλλιαρέλης.

Την επανεξέταση της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής στον τομέα των ακινήτων ζητεί με ανοικτή επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεων Εμπόρων Σιδηρικών και Βιομηχανικών Ειδών (ΠΕΕΣΒΕ) Κλ. Σαλλιαρέλης, καταθέτοντας τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες όπως εκτιμά, θα δώσουν ανάσα στον κλάδο της οικοδομής, αλλά και σε χιλιάδες επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την οικοδομή.

Ο κ. Σαλιαρέλης ζητεί άμεσα μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας μέσω της οικοδομικής δραστηριότητας, εκτιμώντας πως μία νέα πολιτική με κίνητρα για την ανάπτυξη της οικοδομής θα φέρει επιπλέον έσοδα στα κρατικά ταμεία και θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό η Πανελλήνια Ένωση Εμπόρων Σιδηρικών και Βιομηχανικών Ειδών προτείνει:

1)Κατάργηση του «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία με ταυτόχρονη άρση του για την αγορά ή ανοικοδόμηση ακινήτων μέχρι ενός ορισμένου ποσού.

2)Να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες καθώς θα αποτελέσουν το οριστικό «χτύπημα» στη δοκιμαζόμενη αγορά.

3)Να επανέλθουν τα φορολογικά κίνητρα για όσους λαμβάνουν στεγαστικό δάνειο.

4)Να προχωρήσουν άμεσα οι νέες εντάξεις στο σχέδιο πόλεως που βρίσκονται στα «συρτάρια» την τελευταία 20ετία.

Όπως διευκρινίζεται , πρόκειται για τέσσερις προτάσεις που χωρίς να έχουν κόστος για τα δημόσια οικονομικά, θα δώσουν ανάσα στον κλάδο της οικοδομής και σε δεκάδες χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα