Ισχυροποίηση του γιέν

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 06:22
UPD:06:47

Ανοδικά έναντι των περισσοτέρων από τα κυριότερα νομίσματα του κόσμου κινήθηκε το γιέν πριν από την έκθεση που ενδέχεται να δείξει επιτάχυνση του πληθωρισμούς την Κίνα με τον ταχύτερο ρυθμό σε δύο χρόνια, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η χώρα θα πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα για να κατευνάσει την οικονομία της.

Το ιαπωνικό νόμισμα σημείωσε άνοδο για τέταρτη φορά σε πέντε ημέρες έναντι του ευρώ μετά την χθεσινή ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας για αύξηση των αποθεμάτων των τραπεζών καθώς τα μετρητά από την πρόσφατη αύξηση του εμπορικού πλεονάσματος συνιστά απειλή για φούσκα. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων έναντι του δολαρίου πριν από τις σημερινές εκθέσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία, οι οποίες ενδέχεται να δείξουν χαμηλότερη ανάπτυξη των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης. Το δολάριο της Αυστραλίας κινήθηκε πτωτικά μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση της ανεργίας.

Το γιέν ανατιμήθηκε στα 113,26 ανά ευρώ στις 9:52 π.μ. στο Τόκιο από 113,41 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώθηκε στα 82,23 ανά δολάριο από 82,28. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στο 1,3775 ανά δολάριο από 1,3783 χθες, όταν υποχώρησε στο 1,3671, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Οκτωβρίου.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός έναντι του δολαρίου χθες καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων κατέστησαν τα περιουσιακά στοιχεία σε δολάριο πιο ελκυστικά. Η απόδοση των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας άγγιξε τα 2,77%, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκαν 4% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2008, μετά αύξησή του κατά 3,6% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών πριν από τη σημερινή ανακοίνωση των στοιχείων από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της η People’s Bank of China ανέφερε στο website της περίπου οκτώ ώρες μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των στοιχείων για το εμπορικό πλεόνασμα, ότι τα αποθέματα των τραπεζών θα αυξηθούν κατά 0,5% από τις 16 Νοεμβρίου.

Η άνοδος του δολαρίου ενδέχεται να περιοριστεί μετά τη δήλωση του προέδρου της Νότιας Κορέας, Λι Μιούνγκ Μπακ ότι το G20 μπορεί να ξεπεράσει τις διαφωνίες του στο θέμα των ισοτιμιών και των εμπορικών ανισορροπιών.

Εχει σημειωθεί πρόοδος σε αυτά τα θέματα από την συνεδρίαση των επικεφαλής οικονομικών του G20 τον Οκτώβριο στη Νότια Κορέα, είπε ο Λι.

Το ευρώ διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών έναντι της βρετανικής λίρας εν μέσω εικασιών ότι ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης στις 16 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης κλονίζεται.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στις 85,39 πένες της στερλίνας από 85,50 χθες, όταν υποχώρησε στις 85,25 πένες, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Η ανεργία στην Αυστραλία αυξήθηκε στο 5,4% τον Οκτώβριο, τη μεγαλύτερη αύξηση τουλάχιστον από τον Απρίλιο, από 5,1% τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στο 1,0015 ανά δολ. ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα