Κέρδη σημειώνει ο χρυσός

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 06:49
UPD:07:22

Ανοδικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε ο χρυσός εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα αυξήσει τη ζήτηση για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης ασήμι, πλατίνα και παλλάδιο.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 0,3% φθάνοντας στα 1.408,15 δολ. η ουγγιά πριν διαπραγματευθεί στα 1.406,38 δολ. στις 12:07 μ.μ. στη Σεούλ. Το μέταλλο άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών στις 9 Νοεμβρίου φθάνοντας στα 1.424,60 δολ. η ουγγιά. Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 0,6% φθάνοντας στα 1.407,70 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, με τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index να σημειώνει άνοδο έως 0,9%. Ο πληθωρισμός στην Κίνα τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πρώτων υλών στον κόσμο, από χαλκό έως σόγια, αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό δύο ετών τον Οκτώβριο. Την εβδομάδα που πέρασε ο αριθμός των αιτήσεων στις ΗΠΑ για ένταξη στο ταμείο ανεργίας μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών, καταδεικνύοντας ότι η αμερικανική αγορά εργασίας «αναρρώνει».

Ο Dollar Index, ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου έναντι των έξι κυριότερων νομισμάτων, έχει σημειώσει άνοδο 1,3% αυτήν την εβδομάδα, ενώ ο χρυσός βρίσκεται 1% υψηλότερα. Ο δείκτης υποχώρησε 0,2% σήμερα στις 12:02 μ.μ. ώρα Σεούλ.

Φέτος ο χρυσός αναρριχήθηκε 28%, σημειώνοντας άνοδο μαζί με τα άλλα πολύτιμα μέταλλα, καθώς οι κεντρικές τράπεζες διατήρησαν χαμηλά τα επιτόκιά τους και οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο δαπάνησαν τρισεκατομμύρια δολάρια για να τονώσουν την ανάπτυξη. Ο χρυσός οδεύει να κλείσει δέκατο συνεχόμενο έτος με κέρδη.

Η τιμή σποτ για το παλλάδιο αυξήθηκε 1,4% φθάνοντας στα 709,75 δολ. η ουγγιά, ενώ η πλατίνα για άμεση παράδοση ισχυροποιήθηκε 1,3% φθάνοντας στα 1.760,50 δολ. η ουγγιά. Τα δύο μέταλλα χρησιμοποιούνται στους καταλύτες των αυτοκινήτων και στην κοσμηματοποιΐα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα