Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 05:49

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, με τον περιφερειακό δείκτη να σημειώνει κέρδη μετά τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από τον Αύγουστο την εβδομάδα που πέρασε, καθώς η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ταχύτερο των εκτιμήσεων ρυθμό το τρίτο τρίμηνο μετά την ανακοίνωση της BHP Billiton Ltd. ότι ενδέχεται να αρχίσει την αγορά ιδίων μετοχών.

Οι μετοχές της Fast Retailing Co., της μεγαλύτερης αλυσίδας ενδυμάτων της Ιαπωνίας, αναρριχήθηκαν 1,9% στο Τόκιο. Οι μετοχές της Brambles Ltd., της μεγαλύτερης προμηθεύτριας ξύλινων παλετών στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 6% στο Σύδνεϋ μετά την προσφορά 696 εκατ. ευρώ (954 εκατ. δολ.) για την IFCO Systems NV. Οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερες μεταλλουργίας στον κόσμο ισχυροποιήθηκαν 0,4% μετά την ανακοίνωσή της ότι θα χρησιμοποιήσει κεφάλαια από τη ματαίωση εξαγοράς για να αγοράσει ίδιες μετοχές.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στις 132,46 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου επτά μετοχές να σημειώνουν κέρδη σε κάθε έξι που σημείωναν απώλειες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,7%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 0,4% και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στο Ουέλινγκτον καθώς οι λιανικές πωλήσεις του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν απροσδόκητα.

Στις ΗΠΑ την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 1,2% φθάνοντας στις 1.199,21 μονάδες εν μέσω ανησυχιών ότι η Κίνα ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια για να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε ετησίως 3,9% το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, μετά από ανάπτυξη 1,8% (αναθεωρημένα στοιχεία) το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση στο Τόκιο.

Από την αρχή του έτους έως και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, ο ΜSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 9,7% έναντι ανόδου 7,5% του S&P 500 και 6,4% του Stoxx Europe 600 Index.

Οι μετοχές της BHP ισχυροποιήθηκαν 0,4% φθάνοντας στα 44,47 δολ. Αυστραλίας η μία στο Σύδνεϋ. Η εταιρεία θα αγοράσει 4,2 δισ. δολ. ίδιες μετοχές βάσει σχετικού προγράμματος ύψους 13 δισ. δολ. το οποίο ανεστάλη το 2007, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία με έδρα τη Μελβούρνη. Η BHP ματαίωσε την εξαγορά της Potash Corp. fo Saskatchewan Inc. ύψους 40 δισ. δολ., μετά την ανακοίνωση ότι η προσφορά δεν καλύπτει της απαιτήσεις της κυβέρνησης του Καναδά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα