Κοντά στα 84 δολ. η τιμή του αργού

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 09:57

Προς τα 84 δολάρια υποχωρεί σήμερα η τιμή του αργού εν αναμονή αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων, ενώ το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ καθώς οι επενδυτές περιορίζουν την έκθεσή τους σε εμπορεύματα και ρίσκο.

Στις 09:29 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 67 σεντς στα 84,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωνε πτώση κατά 51 σεντς στα 86,25 δολάρια το βαρέλι.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα μετά την αναπάντεχα μεγάλη μείωσή τους στις αρχές Νοεμβρίου. Tα επίσημα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου θα ανακοινωθούν αργότερα την Τρίτη, ενώ τα στοιχεία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Πληροφοριών Ενέργειας αναμένονται την Τετάρτη.

«Τα στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς οι παράγοντες της αγοράς προσβλέπουν σε επιβεβαίωση της πρόσφατης τάσης συρρίκνωσής τους, σε συνδυασμό με βελτίωση των συνθηκών ζήτησης», σχολίασε αναλυτής της Credit Suisse.

Τα αποθέματα αργού εκτιμάται ότι έχουν αυξηθεί κατά 400.000 βαρέλια και τα προϊόντα διύλυσης κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα