Ενδιαφέρον από Fraport για επένδυση στον ΔΑΑ

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 12:55

Ενδιαφέρον να επενδύσει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς και σε κάποια βρετανικά αεροδρόμια εκδήλωσε η γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο αναδυόμενων αγορών.

Ενδιαφέρον να επενδύσει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) καθώς και σε κάποια βρετανικά αεροδρόμια εκδήλωσε η γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο αναδυόμενων αγορών.

«Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ποσοστό 55% που κατέχει στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, χρειάζονται να μειώσουν το χρέος τους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πάγιο στοιχείο που γνωρίζουμε καλά, θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε σε αυτό», δήλωσε στο Reuters ο Αλεξάντερ Ζινέλ, αντιπρόεδρος διεθνών επενδύσεων και management της Fraport.

Όπως ανέφερε, η Fraport συνέβαλε στην ανάπτυξη του ΔΑΑ, προσφέροντας βοήθεια στην κοινοπραξία με επικεφαλής την Hochtief που κατέχει το 45% του ελληνικού αεροδρομίου.

«Τα διεθνή αεροδρόμια αντιστοιχούν στο ένα τέταρτο των λειτουργικών κερδών μας, θέλουμε να το αυξήσουμε αυτό στο ένα τρίτο, ευελπιστούμε στα επόμενα πέντε χρόνια», υπογράμμισε ο Ζινέλ, διευκρινίζοντας ότι η Fraport αναζητά επενδύσεις σε αναδυόμενες και ώριμες αγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα