Παράταση αποπληρωμής των δανείων ζητεί ο Γ. Κασιμάτης

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 17:40

«Η δαμόκλειος σπάθη της οικονομίας αυτή τη στιγμή είναι το χρέος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΕΕ και του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Γ. Κασιμάτης.

Με εκπροσώπους της τρόικας θα συναντηθεί την Παρασκευή στις 11 το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. «Η δαμόκλειος σπάθη της οικονομίας αυτή τη στιγμή είναι το χρέος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΕΕ και του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Γ. Κασιμάτης.

«Πήραμε την πρωτοβουλία να συναντηθούμε την Παρασκευή με εκπροσώπους της τρόικας για να ζητήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή παράταση αποπληρωμής του χρέους. Μια επιμήκυνση που θα δώσει ανάσα στην αγορά», πρόσθεσε.

Ο κ. Κασιμάτης υποστήριξε ακόμα πως «σήμερα οι διεθνείς αγορές είναι δυστυχώς κλειστές για τη χώρα μας» και ζήτησε να ληφθούν «όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η κατάσταση αυτή να αντιστραφεί το συντομότερο δυνατόν».

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και μόνο μέσα από τη δυνατότητα επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους, μπορεί αυτό να καταστεί εφικτό», συμπλήρωσε και τόνισε επιπλέον πως «οδεύουμε δυστυχώς σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και εκείνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η αλλαγή της αρνητικής ψυχολογίας του καταναλωτή».

«Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει όταν όλες οι εκτιμήσεις προεξοφλούν ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας θα είναι, τους επόμενους μήνες, τριπλάσιος από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανεργία απειλεί να πλησιάσει το 20%», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΚΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα