Β. Σόιμπλε: Περίσσια αλληλεγγύη από ΕΕ και Γερμανία στην Ελλάδα

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 18:04
UPD:18:26

Στις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εισερχόμενος στο Συμβούλιο Eurogroup που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι ακούγοντας στις δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού σκέφθηκε ότι η Ελλάδα έχει λάβει περισσή αλληλεγγύη από την Ευρώπη και τη Γερμανία, πρόσθετοντας ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος.

Εξάλλου κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην Ιρλανδία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν είναι ώρα για εικασίες και καλό είναι να ακούσει πρώτα τις δηλώσεις του Ιρλανδού ομολόγου του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου άσκησε από το Παρίσι εντονη κριτική στη στάση που τηρεί η Γερμανία αναφορικά με το χρέος στην Ευρωζώνη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε το Βερολίνο ότι η ανυποχώρητη στάση του θέτει σε κίνδυνο χρεοκοπίας χώρες της ευρωζώνης.

«Αυτό θα δημιουργήσει ανοδικό σπιράλ επιτοκίων για χώρες που φαίνονται να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία», εκτίμησε, τονίζοντας ότι αν η Γερμανία επιμένει σε αυτή τη λογική, οι συνέπειες θα μπορούσαν να «τσακίσουν» κάποιες χώρες, ωθώντας τις οικονομίες τους στη χρεοκοπία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα