Εξ ολοκλήρου το 2011 η επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 15:00
UPD:15:14

Eξ ολοκλήρου το 2011 θα γίνει η επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή που προέκυψε μετά την αναθεώρηση από τη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου παράγοντα του υπ. Οικονομικών, μετά τη νέα συνάντηση του κ. Γ. Παπακωσταντίνου με τους εκπροσώπους της τρόικας, με τη συμμετοχή και του κ. Λουκά Παπαδήμου.

Eξ ολοκλήρου το 2011 θα γίνει η επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή που προέκυψε μετά την αναθεώρηση από τη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη νέα συνάντηση του κ. Γιώργου Παπακωσταντίνου με τους εκπροσώπους της τρόικας, με τη συμμετοχή και του κ. Λουκά Παπαδήμου.

Όπως ανέφερε, σήμερα ουσιαστικά ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις για τον προϋπολογισμό, το κείμενο του οποίου κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή.

Σύμφωνα με την επιπλέον προσαρμογή, το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί από τα 22 δισ. ευρώ στα 17 δισ. ευρώ. Δεδομένου ότι το μνημόνιο προβλέπει ήδη μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος ύψους 9,15 δισ. ευρώ, στο νέο προϋπολογισμό αναμένεται να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα ύψους 3,5-4 δισ. ευρώ. Τα μέτρα αυτά θα εστιάζονται στη συντριπτική πλειονότητά τους στην περαιτέρω περιστολή των δαπανών και δεν θα αφορούν περικοπές μισθών και συντάξεων, σύμφωνα και με διαβεβαίωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα