Σημαντικά κέρδη στη Wall Street

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010 23:21
UPD:23:48

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω προσδοκιών για τη χορήγηση δανείου στην Ιρλανδία για τη στήριξη του τραπεζικού της τομέα αλλά και χάρη στην επιστροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors.

Θετικά επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα και τα ισχυρά στοιχεία για την μεταποιητική και οικονομική δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας σημείωσε άλμα το Νοέμβριο, ενισχυόμενος στις 22,5 μονάδες από 1,0 τον Οκτώβριο, έναντι προσδοκιών των οικονομολόγων για άνοδο στις 5,0 μονάδες.

Αύξηση 0,5% παρουσίασε και ο δείκτης μελλοντικής οικονομικής δραστηριότητας του Conference Board τον Οκτώβριο, γεγονός που υποδηλώνει πιθανή ενίσχυση της δραστηριότητας τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του ερευνητικού ινστιτούτου.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 11.181,08 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,57%.

Κέρδη της τάξης του 1,53% σημείωσε και ο δείκτης Standard & Poor's 500, ο οποίος τερμάτισε στις 1.196,68 μονάδες.

Κατά 1,55% ενισχύθηκε, τέλος, ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, αγγίζοντας τις 2.514,40 μονάδες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, κατά την πρώτη ημέρα της επανεισαγωγής της στο Χρηματιστήριο, είδε τη μετοχή της να φτάνει στα 34,19 δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 3,61%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε εξάλλου ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι αναμένεται να κερδίσουν περισσότερα από την General Motors απ' όσα έδωσε η κυβέρνησή του για τη διάσωση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα