Ολλανδία: Περικοπή 10.000 θέσεων στο Υπουργείο Αμυνας

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 11:36
UPD:12:25

Την περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας στο Υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε σήμερα ο ολλανδική κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που έχουν δρομολογηθεί στη χώρα για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή δήλωση του υπουργού Αμυνας, Χανς Χίλεν, στο ολλανδικό κοινοβούλιο, είναι επιβεβλημένο να γίνουν αυτές οι «θεμελιώδεις επιλογές» λόγω της περικοπής της χρηματοδότησης στον τομέα της άμυνας.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού σκοπεύει να μειώσει τον προϋπολογισμό του 2015 κατά 180 δισ. ευρώ, με τα 200 εκατ. ευρώ να αφορούν σε περικοπές στο Υπουργείο Αμυναςμόνο για το 2011. Ταυτόχρονα, η ολλανδική κυβέρνηση θέλει να στείλει εκπαιδευτική αποστολή στο Αφγανιστάν, λίγους μήνες μετά την κατάρρευση της προηγούμενης κυβέρνηση λόγο της εμπλοκής της στο Αφγανιστάν και της απόσυρσης των στρατευμάτων της από τη χώρα.

«Δίνονται μεγάλες μάχες. Δεδομένων των μεγάλων οικονομικών προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει ο στρατός τα επόμενα χρόνια, είναι αναπόφευκτη η παρέμβαση σε όλους τους τομείς του στρατού, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης και του επιχειρησιακού τμήματος», αναφέρει σε επιστολή του προς τους βουλευτές ο υπουργός Αμυνας.

Αυτή τη στιγμή, το Υπουργείο Άμυνας στην Ολλανδία απασχολεί 68.000 άτομα, σύμφωνα με τη διαδικτυακή τοποθεσία του Υπουργείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα