Κεφαλονιά: 48ωρη προθεσμία έλαβαν οι ναυαγοί του Φ/Γ-Ο/Γ«Christine»

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 14:03

Προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν τα μέλη του πληρώματος του Φ/Γ-Ο/Γ «CHRISTINE», σημαίας Τόγκο, που βυθίστηκε την Πέμπτη στη στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Κυριακής Κεφαλληνίας.

Αφού ενημερώθηκε εκ νέου ο αρμόδιος εισαγγελέας Κεφαλληνίας, διέταξε να συνεχιστεί η προανάκριση με την προσθήκη προανακριτικού υλικού, μετά το πέρας της αυτοψίας της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται στην περιοχή.

Την Παρασκευή, με το πρώτο φως της ημέρας, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και το ιδιωτικό σκάφος «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» ΛΑ 1349, με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κεφαλληνίας, διενήργησαν έλεγχο της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής για να δουν αν προκλήθηκε ρύπανση από το ναυάγιο και διαπίστωσαν ένα πολύ λεπτό ιριδίζον «φιλμ», ελαφρών αυτοδιαλυόμενων πετρελαιοειδών (diesel), σε μεγάλη διασπορά, εκτάσεως περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

Στο χώρο του συμβάντος, έχουν ποντιστεί πλωτά φράγματα και απορροφητικά υλικά για την πρόληψη πιθανής διαρροής ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα